1,5 meter i en alder af 10 år?

Den højeste mand i verden er Sultan Kosen fra Tyrkiet. Han er 8 fod og 3 tommer høj og blev officielt målt i februar 2011. Han blev verdens højeste mand, da han overhalede den tidligere rekordindehaver, Kinas Bao Xishun, som er 7 fod og 9 tommer høj.

Kosen blev født den 10. december 1983 i den landlige sydtyrkiske provins Mersin. Han led af en hypofysesygdom, som fik hans krop til at producere for meget væksthormon. Som barn voksede han så hurtigt, at hans forældre konstant måtte opdatere hans tøj og sko. Som 10-årig var han allerede 1,5 meter og 2,5 centimeter høj, og som 18-årig havde han nået en højde på 1,5 meter og 2,5 centimeter.

På trods af sin højde har Kosen ført et relativt normalt liv. Han afsluttede grundskolen og gymnasiet og arbejdede som landmand indtil 2009, hvor han blev udvalgt til at deltage i et Guinness World Records tv-show. Efter at være blevet målt og bekræftet som verdens højeste mand begyndte Kosen at få medieopmærksomhed og har optrådt adskillige gange på tv og i andre medier rundt om i verden. Han er i øjeblikket i gang med en uddannelse i erhvervsøkonomi på universitetet.