Alt hvad du skal vide inden du besøger Bornholm

Bornholm er en dansk ø i Østersøen. Øen har et areal på 588 kvadratkilometer og en befolkning på lidt over 43.000 indbyggere. Bornholm ligger øst for den svenske ø Öland og syd for den polske ø Wolin. Øen var historisk set en del af Danmark, men var besat af Sverige fra 1658 til 1660. Bornholm er et populært turistmål, kendt for sine strande, fyrtårne og middelalderkirker. Øen har også ry for at være et fristed for kunstnere og håndværkere og er hjemsted for en række gallerier og atelierer. Besøgende på Bornholm kan nyde vandreture, cykling og fiskeri samt golf og windsurfing.

Seværdigheder på Bornholm

Der er masser af ting at se og gøre på Bornholm. For naturelskere er der mange vandre- og cykelstier, der snor sig gennem øens skove og langs kysten. Historieinteresserede kan udforske øens mange middelalderkirker, mens de, der blot ønsker at slappe af, kan nyde øens sandstrande.

Nogle af de mest populære seværdigheder på Bornholm er Hammershus Slotsruinerne, rundkirken i Østerlars og de naturlige klippeformationer ved Helligdomsklipperne. Der er også flere museer på øen, bl.a. Museum of Bornholm Art, som rummer en samling af malerier af lokale kunstnere.

Uanset om du er på udkig efter et roligt sted at Bornholm har noget for enhver smag, uanset om det er et sted at slappe af eller et eventyrligt sted at udforske. Så kom og se, hvad denne smukke ø har at byde på!