Den nordlige del af Israel

Nazareth er en by i det nordlige distrikt i Israel. Den har et indbyggertal på omkring 75.000 mennesker og er den største arabiske by i Israel. Byen er kendt for sine kristne seværdigheder, herunder Basilica of the Annunciation, hvor traditionen siger, at ærkeenglen Gabriel viste sig for Maria for at annoncere, at hun var gravid med Jesus.

Nazareth har en lang og rig historie. Den blev første gang nævnt i den romerske historiker Flavius Josephus’ skrifter i det første århundrede e.Kr. Byen spillede en vigtig rolle i den tidlige kristendom, og man mener, at Jesus tilbragte en stor del af sin barndom i Nazareth. I dag er byen hjemsted for et stort kristent samfund samt en række muslimer og jøder.

Nazareth er en vigtig turistdestination takket være de mange kristne steder. Byen har også en række restauranter og caféer samt et travlt natteliv. Der er flere museer i Nazareth, bl.a. museet for russisk kunst og Nazareth Village Museum, som rekonstruerer det traditionelle liv i Palæstina før den arabisk-israelske krig i 1948.