Et ille skridt for menneskeheden

Neil Armstrong var en amerikansk astronaut, som blev det første menneske, der gik på månen den 20. juli 1969. Han var også flådeflyver, testpilot og universitetsprofessor.

Armstrong blev født den 5. august 1930 i Wapakoneta, Ohio. Han udviklede tidligt en interesse for at flyve og fik sit pilotcertifikat, da han var 16 år gammel. Efter at have afsluttet gymnasiet gik han på Purdue University med et stipendium fra den amerikanske flåde.

Han tjente som jagerpilot i Korea-krigen og testpiloterede senere flere flytyper for U.S. Air Force og NASA. I 1962 blev han udvalgt som en af de oprindelige astronauter til projekt Mercury , USA’s første bemandede rumfartsprogram.

Armstrong foretog sin første rumflyvning i marts 1966 på Gemini 8-missionen, hvor han udførte den første vellykkede docking af to rumfartøjer i kredsløb. I 1969 kommanderede han Apollo 11-missionen, hvor han blev den første person til at gå på Månen. Han var senere viceadministrator for luftfart i NASA’s hovedkvarter.

Han trak sig tilbage fra NASA og det amerikanske luftvåben i 1971 og blev lærer på universiteterne i Cincinnati og Rice. Han døde den 25. august 2012 i en alder af 82 år.

Neil Armstrong var en amerikansk astronaut, som blev det første menneske, der gik på Månen den 20. juli 1969.