Græsk mytologi

De græske guder er nogle af de mest berømte og velkendte guder i hele historien. De var en del af hverdagen i det antikke Grækenland, og deres indflydelse ses stadig i dag. Der findes mange forskellige guder og gudinder, som har hver deres område.

Zeus var gudernes konge og var formand for himlen og vejret. Poseidon var havets gud, mens Hades var herre over underverdenen. Andre vigtige olympiske guder var Demeter, landbrugets gudinde, Afrodite, kærlighedens gudinde, Hermes, gudernes budbringer, og Athene, visdommens gudinde.

De dødelige påkaldte ofte guderne for at få hjælp eller beskyttelse. De kunne også være ret lunefulde og temperamentsfulde og udløste deres vrede over dem, der kom på tværs af dem. På trods af deres mange særheder er de græske guder dog stadig nogle af de mest fascinerende og elskede personer i historien.

Der er tolv store olympiske guder i den græske mytologi: Zeus, Poseidon, Hades, Demeter, Afrodite, Ares, Apollo, Athena, Hermes, Dionysos, Hephaestus og Hera. Ud over disse tolv olympiske guder og gudinder var der også en række andre mindre guder og gudinder.