Næringsstoffer til planter

Der findes mange produkter, som kan hjælpe med at styrke haveplanter. En type produkt er biologisk haveernæring. Denne type produkt indeholder naturlige ingredienser, der hjælper med at forbedre planternes sundhed. Produkter til biologisk haveernæring kan findes i de fleste haveforretninger eller online: https://grogreen.dk/. En anden type produkt, der kan hjælpe med at styrke haveplanter, er en plantevækstregulator. Plantevækstregulatorer indeholder hormoner, der hjælper planterne med at vokse. Plantevækstregulatorer kan fås i de fleste haveforretninger. Endelig kan muld også bidrage til at forbedre planters sundhed ved at tilføre næringsstoffer og beskytte rødderne mod ekstreme temperaturer. Mulch kan fås i de fleste haveforretninger. Ved at bruge disse produkter kan du være med til at sikre, at dine planter er sunde og kraftige.

Hvilke planter har godt af at få næringsstoffer?

Alle planter har brug for kvælstof, fosfor og kalium som grundlæggende næringsstoffer

Det er de såkaldte makronæringsstoffer, som der er brug for i store mængder

Derudover er der talrige sporstoffer, som fremmer vækst, sundhed og modstandsdygtighed

Du kan forsyne dine planter med alle de vigtige næringsstoffer ved hjælp af forskellige produkter. Den bedste måde at styrke dine planter på er med et jordforbedringsmiddel

Dette beriger jorden med vigtige stoffer og giver dermed optimale betingelser for planternes vækst. Som tommelfingerregel bør du anvende et jordforbedringsmiddel en gang om året om foråret.

 

Hvis du ønsker at give dine planter et ekstra boost, kan du bruge et flydende gødningsstof. Flydende gødning er let at anvende og optages hurtigt af planterne. De er ideelle til at give unge planter en god start eller til at genoplive syge planter

Hvis du ønsker at give dine planter næringsstoffer, der holder længe, kan du bruge gødning med langsom frigivelse. De anvendes en eller to gange om året og frigiver deres næringsstoffer gradvist over flere måneder. Dette giver dine planter en konstant forsyning af næringsstoffer. Fordelen ved dette er, at planterne kan få adgang til næringsstofferne, efterhånden som de har brug for dem. Med disse produkter kan du nemt give dine planter alle de næringsstoffer, de har brug for til en stærk og sund vækst!