Verdens næststørste indlandsstat

Mongoliet er et indlandsland i Østasien, der ligger mellem Kina og Rusland. Det er verdens næststørste indlandsstat efter Kasakhstan. Landet er kendt for sine vidtstrakte og barske, smukke landskaber. Mongoliet har en befolkning på omkring 3 millioner mennesker, hvoraf de fleste er koncentreret i hovedstaden Ulaanbaatar.

Mongoliets økonomi er i vid udstrækning baseret på husdyrbrug og minedrift. Landet har betydelige reserver af kobber, guld, kul og andre mineraler. Den økonomiske udvikling er imidlertid blevet hæmmet af korruption, dårlig infrastruktur og manglende investeringer i de økonomiske sektorer uden for minedrift.

Mongoliet har en rig kulturarv, som er tydelig i landets traditionelle arkitektur, kunst, litteratur og musik. Det mongolske folk er kendt for sin gæstfri natur og stærke fællesskabsfølelse. Mongoliet er en parlamentarisk republik, og regeringen ledes af en premierminister.

Hvor mange bor der i Mongoliet?

Mongoliets befolkning var 3.090.966 i 2019, ifølge Verdensbanken. Det er en stigning på 1,3 % i forhold til 2018, hvor befolkningen var 3.041.778. Størstedelen af befolkningen i Mongoliet er etnisk mongolsk og udgør ca. 95 % af den samlede befolkning. De største mindretalsgrupper er kasakherne (2 %), tuvianerne (1 %) og russerne (0,6 %).