Geniet, der stadig forbløffer

Leonardo da Vinci er en af de mest berømte kunstnere og videnskabsmænd gennem tiderne. Han var et geni, og hans arbejde forbløffer stadig folk den dag i dag. Men der er et mysterium om Leonardo da Vinci, som aldrig er blevet løst – hvad skete der med hans jordiske rester?

Ingen ved det med sikkerhed, men der er flere teorier. En teori er, at hans jordiske rester blev flyttet til Frankrig, efter at han døde. En anden teori er, at hans jordiske rester blev begravet i en kirke i Milano, men at de gik tabt under en brand i 1800-tallet. Uanset hvad der skete med Leonardo da Vincis jordiske rester, er det sikkert, at han altid vil blive husket som et af de største genier gennem tiderne.

Leonardo da Vinci er en af de mest berømte malere i historien. Han er også kendt for sine bidrag til videnskab og teknik. Da Vinci blev født i 1452 i Republikken Firenze. Han begyndte at gå i lære hos Andrea del Verrocchio som 14-årig. I løbet af sin læretid lærte han en masse om kunst og videnskab. Han fortsatte med at male nogle af de mest berømte malerier i historien, herunder Mona Lisa og Den sidste nadver. Da Vinci bidrog også i høj grad til områderne anatomi, astronomi og civilingeniørvidenskab. Han døde i 1519 i en alder af 67 år.